{ "title": "Bebeklerde Sinek Isırığı", "image": "https://www.sinek.gen.tr/images/bebeklerde-sinek-isirigi.jpg", "date": "21.01.2024 09:58:19", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Bebeklerde Sinek Isırığı, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında maalesef sık sık karşılaştığımız bir durumdur. Bu ısırıkların büyük bir kısmını ise sivrisinek ısırıkları oluşturur ve bebeklerimizin hassas ciltleri ise bu ısırıklara daha çabuk tepki vermektedir. Sivrisinek ısırıkları genel olarak kaşıntılı ısırıklar olup birçok kez hiçbir tedavi uygulamadan kendi kendine geçecektir. Elbette anne olarak en hassas tarafımız çocuklarımız fakat endişeye kapılmadan kendiliğinden geçtiğini görmek bizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Sivrisinek ısırdığı zaman birçok kimyasal maddeyi bebeğin cildine zerk eder. Böylece bebeğin hassas cildi ve bağışıklık sistemi bu ısırıklara karşı tepki vermeye başlar. Aslında endişe etmemizi gerektirecek bir durum olmadığını üstüne basa basa söylemekte fayda var, zaten anneliğin vermiş olduğu hassasiyetle birlikte bebeğimizdeki en ufak değişimler hemen dikkatimizi çeker. Bu ısırıklarda oluşabilecek belirgin özellikler ise şunlardır.
Bu durumlarda evde kendi kendimize uygulayabileceğimiz basit yöntemlerle bebeğimizin rahatlamasına büyük ölçüde yardımcı olabiliriz. Bu uygulamalara kısaca bir göz atalım.
Ve yine doktor önerisi ile kullanabileceğimiz kortizonlu kremler ve antialerjik jeller mevcuttur. Fakat üstüne basa basa tekrar etmekte fayda var özellikle de bebeklerimiz söz konusu ise kendi kafamıza göre ilaç kullanmak kesinlikle doğru değildir. Mutlaka Uzman bir doktorun yazdığı reçeteye göre hareket etmeliyiz. Fakat sinek ısırıklarında çoğunlukla tedavi uygulamaya gerek yoktur. Kendiliğinden birkaç gün içinde düzelecektir. Seyrek görülmekle birlikte sivrisinek ısırığından sonra bebeğimizin vücudunun diğer bölgelerinde de kızarıklık oluşmuşsa genel bir alerjiden bahsedilebilir. Sivrisinek alerjisi sık rastlanan bir alerji türü değildir. 5 yaş altındaki çocukların sinek ısırmalarında daha fazla hassasiyet göstermeleri çok normaldir. Özellikle göz kapağı, kulak bölgesi gibi cildin diğer bölgelerine oranla daha hassas olan yerlerdeki ısırmalar anne ve babaları daha çok tedirgin edip korkutur. Bu gibi durumlarda doktorumuzla bağlantıya geçerek antialerjik bir şurup ya da kortizonlu bir krem önerilebilir.

Tabi ki bu bebeklerde sinek ısırığı meydana gelmemesi için en önemli şey koruyucu ve basit tedbirlerin uygulanmasıdır. Bunlara bir göz atmak gerekirse, yaz aylarında sık sık pencerelerimizi açmak zorunda kalırız. Basit bir yöntem olan camlara sineklik taktırmak sineklerin içeri girmesini büyük ölçüde engeller. Aynı zamanda sineklerin çokça bulunduğu bataklık su birikintisi gibi alanlardan uzak durmak bu tip alanlarda bulunmamız gerekiyorsa bebeğimizin kollarını ve bacaklarını kapatacak şekilde kıyafetler tercih etmemiz korunma açısından faydalı olacaktır. Yine bebeklerimiz için ilk 2 aylık dönemden sonra sivrisinek kovucu ilaçları doktorumuza danışarak kullanabiliriz.
" } ] }